14/05/2019 – mijnPerceel biedt u nu ook de KLIP en KLIM

mijnPerceel biedt u nu ook de KLIP en KLIM

Wat is het verschil en waarom is het belangrijk voor u?


KLIP
 is het portaal dat beheerd wordt door het Agentschap Informatie Vlaanderen en heeft het vermijden van graafschade aan kabels en leidingen als hoofddoel. De tool is geografisch beperkt tot het Vlaams Gewest en omvat alle Kabel- en Leidingbeheerders (KLB’s) die in Vlaanderen infrastructuur beheren. Het melden van graafwerken en het verkrijgen van liggingsplannen is decretaal verplicht via het KLIP-decreet (https://overheid.vlaanderen.be/klip/wettelijk kader). Er is hier echter geen specifieke aanvraag voor erfdienstbaarheden.

KLIM daarentegen wordt anders beheerd (VZW) en heeft een bredere scope (plannen aanvragen in Wallonië en Brussel – erfdienstbaarheden opvragen in geheel België) dan KLIP. Men kan voor geheel België erfdienstbaarheden opvragen, maar volgende beperkingen moeten wel in het achterhoofd gehouden worden:

  • Vlaanderen:  deze vraag wordt enkel doorgestuurd naar Elia en de leden van VZW Fetrapi (http://www.fetrapi.be/Fetrapi/nl/home/leden).

  • Brussels Gewest: deze vraag wordt doorgestuurd naar alle kabel- en leidingbeheerders in het Brussels Gewest, gezien deze registratie in KLIM een wettelijke verplichting is.

  • Wallonië: deze vraag wordt doorgestuurd naar aangesloten kabel- en leidingbeheerders in het Waals Gewest, gezien registratie in Wallonië geen verplichting is.

Kort samengevat: KLIM is de enige tool die over geheel België een specifieke aanvraag type ‘erfdienstbaarheden’ toelaat, maar enkel in Brussel heb je de zekerheid dat deze bij alle gekende kabel- en leidingbeheerders aankomt.

Nog geen gebruiker van mijnPerceel? Aarzel dan niet om een vrijblijvende afspraak en demo-account aan te vragen op www.mijnperceel.be!

2019-05-14T11:59:08+00:00
Privacyverklaring & cookiebeleid